Jdi na obsah Jdi na menu

Koláže a retrotáže

KOLÁŽE A RETROTÁŽE - kolážový obchůdek s aktuální nabídkou na Fler.cz

FOTOGALERIE - ucelený vhled do kolážové tvorby

Kolážení je vnímání světa, také pohled do svého nitra.. je to řeč, gesto, postoj, reakce na vše, co člověka obklopuje.. vytváření koláže je proces.. myšlenka, nápad přetavený hledáním a sestavováním, analýza i syntéza.. je to rozum i náhoda, otisk podvědomí i rozmarná hříčka.. hledání kolážového materiálu je už samo o sobě tvořivým počinem.. půdy, sklepy, bazary, antíky.. tak přesně tady začíná kolážení.. hledání, hromadění a archivace ulovených pokladů.. každý kolážista je postižen touto sběratelskou vášní..

.. tvorbě koláží se věnuju přibližně od roku 2000.. o pár let později si nacházím vlastní autorské cesty v kolážovém světě, inspiraci nacházím ve vlastních prožitcích, pocitech a v literárních dílech.. vytvářím tématicky laděné i volné autorské koláže, které nabízím většinou ve starých rámech, ve své nabídce mám také jejich fotoreprodukce.. dále tvořím drobné kolážové motivy na vlnách retro stylu, ze kterých vyrábím zrcátka, klipy, přívěsky, magnetky a připínací placky, vše vytvářím na svém přístroji s matricemi 44 a 56 mm, není tedy problém tvořit na Vaše přání a to již od jednoho kusu.. motivy svých kolážek vytvářím vlastnoručně stříháním, sestavováním a lepením jednotlivých dílčích prvků, které hledám většinou po starých časopisech a kalendářích, po antikvariátech a bleších trzích.. malý antikvariát je také součástí mého obchůdku.. dále vytvářím kolážová přání s citáty pro nejrůznější příležitosti, cedulky a visačky na dveře, obaly na knihy, notýsky, bločky a diářky,  záložky a ex-libris, upravuju přebaly antikvárních knih, tvořím sady retro krabiček na drobnosti a dárečky, ozdobičky, vizitky..

.. moje koláže mají za sebou již několik výstav, dále se ráda účastním nejrůznějších jarmarků a sama také čas od času pořádám prodejní výstavy.. nyní zboží dodávám do kreativních obchodů převážně v Praze. Koláže tvořím také na zakázku (portréty, svatební oznámení, vizitky, reklamní poutače, přání aj.).

Koláže a jiné počiny recyklační: 

Blesk Hobby / říjen 2014, Chatař chalupář / březen 2014, Katka / leden 2011, Ona Dnes / únor 2010

 

Náhledy fotografií ze složky •GALERIE• KOLÁŽE A RETROTÁŽE

 

Portrét

Přihlášení

Registrace | Zapomenuté heslo

Kontakt

Mgr.Markéta König Cvachoučková Kabinet výtvarky

Mezouň 54
267 16 Mezouň
IČ: 87184656

731 160 838

vdilna@seznam.cz